Elálló fül? A fülplasztika végleges megoldást jelent!

Az elálló fül sokak számára jelent problémát. Nem csak arról van szó esetében, hogy nem szívesen néznek tükörbe az érintettek. Az ilyen adottságokkal rendelkezőket gyakran már az iskolában megbélyegzések érik, kigúnyolják őket, ez pedig komoly hatással lehet a pszichés fejlődésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy felnőttként sem jobb a helyzet, ugyanis a nem kívánt méretek befolyásolhatják a magabiztosságot és azzal együtt az egész életminőséget.

 

Milyen előnyei vannak a fülplasztikának?

A fülplasztika kiválóan alkalmas arra, hogy az elálló füleket korrigálni lehessen. Akár 12 éves kortól elvégezhető a beavatkozás. Az altatásnak köszönhetően minden kellemetlenség kiküszöbölhető. Mivel a hegek alig látható helyen lesznek, így a műtétnek tulajdonképpen látható nyoma nem is marad, mindössze a kívánt méretek és formák. Az elálló fülek jelentette önbizalomhiány egyszerre a múlté lesz, és a megfelelő szakember közreműködésével sok gúnyolódásnak lehet elejét venni.

 

Mi történik az előzetes konzultáció alkalmával?

Mielőtt úgy döntenél, hogy szike alá fekszel, érdemes megtalálnod az elvárásaidnak megfelelő klinikát és szakembert. Az előzetes konzultáció során nem csak arról győződhetsz meg, hogy mennyire szimpatikus a plasztikai sebész, hanem a várható költségekről és a műtéttel elérhető eredményről is részletes információkhoz juthatsz. Az előtte-utána képek segítségével rálátásod lehet arra, hogy mit lehet kihozni az elálló fülekből. S hogy mikor beszélhetünk egyáltalán ilyenekről? Amennyiben a fülek a fej oldalsó részével több, mint 10-15 foknál nagyobb szöget zárnak be, akkor már elálló fülekről van szó. Ilyenkor esztétikai és gyakran ezzel együtt magabiztossági okok miatt érdemes a fülplasztika mellett letenni a voksot.

 

Hogyan zajlik az elálló fülek korrekciója?

A fülplasztika során a szakember a fülkagyló hátsó részén ejt bemetszést, méghozzá babérlevélhez hasonló formában. Itt kimetszi a bőrt, majd a szükséges mennyiségű porcos részt eltávolítja. Úgy rögzíti a porcos ívet, hogy az a fül formájának megfelelő legyen. Ennek a beavatkozásnak köszönhetően a felesleges porc eltávolításával a fülkagyló közelebb kerül a fejhez, vagyis a korábbinál kisebb szöget fog azzal bezárni.

 

Nem mindegy, melyik klinikát választod!

Legyen szó bármilyen plasztikai eljárásról is, korántsem mindegy, hogy melyik plasztikai sebészet mellett döntesz. Nem csak az ár múlhat ezen, hanem bizony saját elégedettséged is. A tapasztalatok szerint az elálló fülek korrigálásakor is kiemelt jelentőséggel bír az érintettek számára az, hogy maximális biztonságban tudhassák magukat.

fülplasztika

Fontos, hogy olyan helyszínt válassz, amely saját műtőkkel és felszereltséggel rendelkezik, valamint igényes környezetben kínál lehetőséget a kórházi tartózkodásra. Ez a műtét jellegétől függően néhány nap lehet. A fülplasztika után az altatásból kifolyólag egy éjszakát biztosan bent kell töltened megfigyelés céljából. Egy szorító pántot kapsz majd a műtétet követően, ami a gyorsabb gyógyulást és a fülek megfelelő rögzítését szolgálja. Néhány nap múlva egy kisebb, kényelmesebb pánt kerül a fülekre, melyet 4-6 héten keresztül kell majd viselned.

 

Magabiztosság, ami utolérhetetlen erővel bír

Az elálló fülek korrekciója mellett szinte kivétel nélkül esztétikai okok miatt döntenek az érintettek. Nem véletlen. Saját gyermekkorunkból talán sokan emlékszünk arra, hogy a gyermekek előszeretettel aggatnak gúnyneveket azokra, akik valamilyen testi adottságukból adódóan eltérnek az átlagtól. Nincs ez másként az elálló fülek esetében sem. A már 12 éves kortól elvégezhető beavatkozás sok sérüléstől kímélheti meg a gyermeket. Ugyanakkor felnőttként sincsen késő a fülplasztika előnyeit választani, melyeknek hála végre magabiztosnak érezheted magad.