4 fontos szempont a mellnagyobbításnál választható méretekhez!

A mellnagyobbítás gondolatának felmerülésekor már megfogalmazódik az a kérdés, hogy mekkora implantátumot helyeztessünk be. Ez egy olyan, valóban jelentős kérdés, amelyet csak egy kétszereplős egyenlet megoldásával lehet megválaszolni: az egyik szereplő Ön, a másik pedig a plasztikai sebész. Nem, a családtagoknak nem feltétlenül kell szerepelni ebben az egyenletben, hiszen az Ön testéről van szó, a plasztikai sebész pedig a szakértője a kérdésnek! Előzetes tájékozódáshoz támponton nyújthat  a posztunk,  így pedig lehet egy általános képe arról, hogy milyen kritériumok alapján lehet mellnagyobbításnál méreteket választani! Nézzük meg tehát, hogy milyen szempontok alapján érdemes implantátum-méretet választani!

mellnagyobbítás méretek

Mi áll jól? – A testalkat

Ön is, de majd persze orvosa is segíthet azt meghatározni, hogy körülbelül mekkora mell állna jól Önnek, mekkora méretváltozás kell ahhoz, hogy az alakjához illő mellei legyenek. Ezt otthon az úgynevezett „rizspróbával” Ön is kipróbálhatja: ehhez kell egy melltartó, ami nagyobb a mostani méreteknél, két tasak, és egy kis rizs. A tasakot melltartóba kell helyezni, és annyi rizst tölteni bele, ami kitölti a rést a melltartó és a mell között. Ezt lemérve láthatja meg, hogy kb. mekkora implantátumra van szüksége; egy fél csésze rizs egy kb. 120 köbcentis implantátumot jósol meg. Természetesen vannak ennél kényelmesebb megoldások is: felpróbálható kitek cserélhető implantátumokkal, vagy éppen a számítógépes szimuláció.

Milyen típusra van szükség?

A mellnagyobbításnál a méretek meghatározásában szerepet játszik az is, hogy milyen típusú implantátumra van szükség: anatómiaira vagy kerekre? Az anatómiai, azaz csepp alakú implantátum másképpen emeli ki a melleket, mint egy kerek, emiatt nem biztos, hogy akkora kell belőle, mint a másikból. Ezt is igazából csak a plasztikai sebész tudja pontosan megmondani.

Az implantátum profilja

Az implantátum méretét, térfogatát befolyásolja az is, hogy milyen profilú. Van magas, közepes és alacsony profilú implantátum, ami annyit tesz, hogy van vastagabb, normál, és vékonyabb eszköz. Egyértelmű, hogy egyéni adottságok és kérések függvénye az, hogy milyen profilt választanak a sebésszel.

Az ön elvárásai

Természetes, hogy az Ön saját elvárási is nagyban befolyásolják, hogy pontosan mekkora implantátumot fog kapni. Ugyanakkor azt le kell szögeznünk, hogy ma már nem nagyon van olyan plasztikai sebész, aki a valóságtól elrugaszkodott vágyakat teljesítené. A végeredmény az, hogy elégedett legyen, ehhez pedig az kell, hogy olyan méretet válasszon, ami illik az alkatához, személyiségéhez.

Mellnagyobbításnál a méretek egyedi kiválasztása

Van ma már olyan lehetőség is, hogy egyedi méretű mellimplantátumot szerezzen be a sebész az Ön személyre szabott igényeinek megfelelően. Emiatt pedig nincsenek már egyencicik, mindenki, aki mellnagyobbításon esett át, a saját egyéni adottságaihoz és igényeihez passzoló implantátumot kapott. Az átlagos méretek 120 köbcentiméternél indulnak, és a határt általában a 800 köbcentiméternél húzzák meg a gyártók és az orvosok is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha kiderül a tervezés során, hogy Önnek elég lenne egy-egy 100 köbcentis implantátum, akkor ne lehetne megoldani, hogy azt kapja.

Ha szeretné megtudni, hogy milyen méretezések vannak, és az Ön testalkatához, elvárásaihoz milyen méretű implantátumra lenne szükség, jelentkezzen be egy előzetes konzultációra! Amennyiben már eldöntötte, hogy mindenképpen szeretne mellnagyobbítást, akkor ajánlott elkezdeni a konzultációkat, hogy minél hamarabb elérhesse a kitűzött célt!