Orrplasztika: milyen megoldások vannak, és mennyibe kerülnek?

Az arc harmóniájának megteremtésében az orr kiemelt jelentőséggel bír. Az orr nagysága, formája nagymértékben befolyásolhatja azt, hogy miként érzi magát az ember a bőrében, mennyire elégedett a tükörben látott képpel. Mennyibe kerülnek a szimmetrikus, esztétikus formák? Mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni a veleszületett vagy szerzett deformitások helyreállításának érdekében? Az orrplasztika árak Budapest klinikáin eltérően alakulnak, de azok természetesen attól is függenek, milyen típusú beavatkozásról van szó.

orrplasztika árak budapest

Esztétikum és funkcionalitás – mindkettő lényeges!

Az orr az arc leginkább szembetűnő része, de nem csupán annak esztétikuma érdemel figyelmet. Vannak olyan anatómiai elváltozások, melyek akár légzési nehezítettséget is magukkal hozhatnak. A sokak által ismert orrsövényferdülés, a szűk orrnyílás esetében mindenképpen érdemes elgondolkodni a sebészeti beavatkozáson. Az érintettek számára egyébként a kizárólag esztétikai probléma is igen komoly pszichés vonzattal járhat. A magabiztosságra kifejtett hatás a hétköznapi érvényesülésben és a magánéletben egyaránt gátakat szabhat. E tekintetben pedig mindegy, hogy veleszületett, vagy például egy traumát, balesetet követő elváltozásról van szó.

 

Mitől függenek az orrplasztika költségei?

Az orrplasztika árak Budapest klinikáin is annak függvényében alakulnak, hogy milyen eljárásról van szó. Nem ritka, hogy az orrsövényferdüléssel együtt a horgas, kampós orrtól is szeretne a páciens megszabadulni. A költségek félmillió forint környékén indulnak, de ezek növekednek azzal, ha az altatásért külön összeget számol fel a klinika, vagy az orrplasztika árak Budapest területén esetleg a beavatkozás utáni ellátást nem tartalmazzák. Érdemes tehát személyes konzultáció keretein belül tájékozódni az alkalmazható eljárásról és annak minden költségéről is.

 

Hogyan zajlik az orrplasztika?

Az előzetes megbeszélések alapján, az orrplasztika során az orr csontos és porcos vázának átalakítása történik. Ehhez igazítja a szakember az olyan lágy részeket, mint az orrbemenet és az orrszárnyak.  Ugyan ez utóbbiak is alakíthatóak, de főként a csontos váz formájának formálására szokott sor kerülni. Mivel ez utóbbi nem jár külső nyomokkal, ezért főként erre esik a választás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bőr általában kitűnően idomul a megváltozott alaphoz, így annak alakítására gyakran nincs is szükség.

 

Orrplasztika árak Budapest: orrsövény műtéttel is kombinálható

A modern orvostudomány egyik nagy előnye, hogy több plasztikai beavatkozás egyszerre is elvégezhető, így nincs szükség két invazív beavatkozásra. Az orrplasztika és az orrsövényferdülés esetén sincs ez másként. Rendszerint azok fordulnak szakemberhez, akik számára az orrsövény nagy fokú ferdülése légzési nehézségeket okoz. Ilyenkor akár a szükséges orrkorrekcióval együtt sor kerülhet a beavatkozásra, megcélozva az esztétikai és funkcionális előnyöket. Természetesen a két eljárás kiadások terén is magasabb költségeket mutat. Az érintetteknél azonban senki nincs jobban tisztában azzal, mennyi hátulütővel jár a veleszületett rendellenesség.

 

Az orrsövény ferdülése légzési nehézségeket, állandó horkolást és orrhangon beszélést okoz, az orr alakjával, formájával való elégedetlenség pedig pszichés problémákhoz vezethet. Éppen ezért a beavatkozás árára érdemes úgy gondolni, mint a jövőre szóló befektetésre. Nem csak egészséged érdekében tehetsz ilyen módon, hanem a talán már régóta vágyott vonzóbb külsőért is.

 

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

Az orrplasztika elvégzését rendszerint altatásban javasolják a szakemberek. A fájdalommal elsőként a műtét után találkozhat a páciens, ám ez remekül kezelhető fájdalomcsillapítókkal. A tükörben látott kép elsőre biztosan nem lesz kellemes, ugyanis véraláfutások, duzzanatok, a szemek közötti vérömlenyek jelentkeznek, az orrban pedig 2-3 napig benne kell tartani a tampont. A műtétet követően rögzítő kötés is kerül az orra. Amennyiben az eljárás során a csontos váz is érintett, akkor egy hétig gipsz-sínt alkalmaz a szakember.